Share

Σχετικά με το Γραφείο

Σχετικά με το Γραφείο

01

Η Ομάδα μας

Σπύρος Παππάς

Ο Σπύρος Παππάς (1973) σπούδασε Αρχιτέκτων Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1998) και έλαβε Master of Architecture στο Λονδίνο (MA in Architectural Design, Bartlett UCL, 2001) από όπου αποφοίτησε με διάκριση (distinction). Εργάστηκε στο φημισμένο γραφείο Alsop Architects (2002 – 2003) συμμετέχοντας σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς (Liverpool 4th Grace – 1ο βραβείο) και διεθνή έργα (OCAD Τορόντο).

Από το 2003 εντάχθηκε στο δυναμικό του γραφείου και εκπόνησε πλήθος από ιδιωτικά και δημόσια έργα στην Ελλάδα. Συμμετείχε επίσης σε πανελλήνιους και διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς όπου και διακρίθηκε (3ο βραβείο στην ανάπλαση της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας, 3ο βραβείο στη μετατροπή του βιομηχανικού κτηρίου της Αρέθουσας στη Χαλκίδα σε διαχρονικό μουσείο κ.ά). Έργα του είναι κατοικίες, ανακαινίσεις αλλά και έργα δημόσιου χαρακτήρα όπως πλατείες, σχολεία, διαμορφώσεις κοινόχρηστου χώρου κλπ.

Δεξιότητες

View More
02

Οι Υπηρεσίες μας

Παρέχουμε υπηρεσίες σχεδιασμού, επίβλεψης και επιστασίας κάθε οικοδομικού έργου μεταξύ των οποίων νέες διαρρυθμίσεις, διακοσμήσεις και διαμορφώσεις περιβάλλοντος χώρου. Ιδιαίτερα στον κλάδο των ανακαινίσεων αναλαμβάνουμε από μικρές ανακαινίσεις μέχρι αποκαταστάσεις μεγαλύτερων έργων και διατηρητέων μνημείων.

Με την επιστασία το έργο κατασκευάζεται από εμάς και ο εργοδότης έρχεται σε επαφή μόνο με το γραφείο μας.

Οι υπηρεσίες που παρέχει το γραφείο μας είναι:

Άδειες δόμησης, Κατασκευές, Ανακαινίσεις, Aυθαίρετα, Ενεργειακά πιστοποιητικά, Τοπογραφικά, Κτηματολόγιο

03

Η Φιλοσοφία μας

Ο ιδιαίτερα επιμελημένος σχεδιασμός είναι απαραίτητος για κάθε έργο οποιασδήποτε κλίμακας ή μεγέθους. Έτσι δίνεται η δυνατότητα κάλυψης των ιδιαίτερων απαιτήσεων του κάθε πελάτη, μέσα στα πλαίσια του επιθυμητού προϋπολογισμού επένδυσης υπολογίζοντας ταυτόχρονα τις πλέον οικονομικά αποδοτικές λύσεις.

Η καινοτομία στον σχεδιασμό, οι νέες τεχνικές στην κατασκευή η χρήση νέων υλικών βιοκλιματική προσέγγιση, ο προσανατολισμός και ηλιασμός, η εργονομία, η άνεση, η σωστή θερμομόνωση, η βέλτιστη ψύξη – θέρμανση, το χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, οι έξυπνες ηλεκτρομηχανολογικές εφαρμογές είναι παράγοντες που επιδρούν στον σχεδιασμό και έχουν αποτέλεσμα υψηλής ποιότητας λύσεις.

04

Κριτικές

05

Το Χρονοδιάγραμμά έργων μας

Διαχείριση έργου είναι η εφαρμογή γνώσης, δεξιοτήτων, εργαλείων και τεχνικών στις δραστηριότητες του έργου ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του. Η διαχείριση ενός έργου πραγματοποιείται σε διάφορες φάσεις .

Η διαχείριση ενός κατασκευαστικού έργου είναι ένα σύνθετο και πολύπλοκο αντικείμενο και απαιτεί πολλές ικανότητες και ένα ευρύτερο πεδίο γνώσεων προκειμένου να γίνει μία αποτελεσματική διαχείριση.

Ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόμαστε ένα έργο εξαρτάται από 4 βασικές παραμέτρους:

  • Το εύρος του έργου
  • Το χρόνο
  • Το κόστος
  • Την ποιότητα

2021

neoklasiko_apokatastasi-2021

Αποκατάσταση νεοκλασικής οικίας

Το γραφείο μας  ανέλαβε την αποκατάσταση και επέκταση νεοκλασικής οικίας.

Δείτε περισσότερα:  Αποκατάσταση νεοκλασικής οικίας

 

2020

Pisina_swimming_pool

Νέα έργα ανέλαβε το γραφείο μας το 2020

Το γραφείο μας  το 2020 είχε μια επιτυχημένη χρονιά με πολλά και ενδιαφέροντα έργα για τα οποία ανέλαβε την οικοδομική άδεια και την επιμέλεια της κατασκευής.

Δείτε περισσότερα:

Διαμόρφωση πισίνας και περιβάλλοντος χώρου στην Δροσιά Ευβοίας

Κατοικία στο Γαλατά Δήμου Πόρου

Δύο κατοικίες με πισίνα στο Γαλατά Δήμου Πόρου

 

 

 

2019

2019-renovation-apartment-othonos-kifissia

Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή διαμερίσματος στην Κηφισιά

Στο κέντρο της Κηφισιάς, ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας του 1980 μετατράπηκε το 2019 σε σύγχρονη κατοικία.

Δείτε περισσότερα:  Ανακατασκευή διαμερίσματος στην Κηφισιά

2018

evia-modern-house-complex

Δύο νέα έργα έλαβαν άδεια οικοδομής

Δύο νέα σπίτια πήραν άδεια οικοδόμησης και άρχισαν να κατασκευάζονται.

  1.   Οικολογική και βιοκλιματική κατοικία στον Θεολόγο της Φθιώτιδας.
  2.   Τρεις κατοικίες με πισίνα στην περιοχή Βολέρι, Χαλκίδα

2016

Restoration of the Municipal Market of Chalkida

Η πρόταση βραβεύτηκε με το 3ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό με το  Γραφείο Κίζη

Αποκατάσταση & ανάδειξη της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας και της γειτνιάζουσας Πλατείας Εμπόρων.

Η πρότασή μας αίρει την πολυδιάσπαση του συνόλου Δημοτικής Αγοράς και Πλατείας, καθιστώντας την Αγορά τμήμα του αστικού ιστού, απρόσκοπτα προσπελάσιμο από παντού. Αυτό γίνεται με τον σχεδιασμό μιας ενιαίας επιφάνειας, η οποία εισδύει στην Αγορά σε δύο στάθμες: στην άνω, της οδού Βενιζέλου και στην κάτω, της οδού Κριεζώτου.

Η επέμβαση για την επίτευξη του σκοπού είναι η ανάπλαση των επιφανειών της Πλατείας και πεζοδρόμηση μέχρι τις οικοδομικές γραμμές, ώστε να προκληθεί σύμμετρη ανάπτυξη εμπορίου και αναψυχής τόσο στον πυρήνα της Δημοτικής Αγοράς, όσο και στην πέριξ περιοχή.

2014

Archaeological Museum

Μουσειολογική μελέτη του Αρχαιολογικού Μουσείου Χαλκίδας “Αρέθουσα”

Στο αποκατεστημένο κτήριο του παλαιού εργοστασίου της Αρέθουσας σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν υπό την επιστασία μας οι μουσειακοί χώροι των εκθεμάτων και προθηκών του διαχρονικού Μουσείου Ευβοίας “Αρέθουσα”.  Ως εκθεσιακοί χώροι αξιοποιούνται οι όροφοι του κεντρικού τμήματος, οι πτέρυγες, τα πατάρια και το νότιο πρόσκτισμα.

Η αρχιτεκτονική πρόταση εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Μουσείων το 2015.