Share

Ιδέες για κατασκευή πισίνας έως 50 τ.μ.

Ιδέες για κατασκευή πισίνας έως 50 τ.μ.

Μπορείτε να αναβαθμίσετε το ακίνητό σας ή την τουριστική airbnb κατοικία σας με την προσθήκη μιας πισίνας έως 50 τ.μ.  Σας παρουσιάζουμε ιδέες για τον τρόπο που θα αποκτήσετε την πισίνα που ονειρεύεστε, με την επιμέλεια και την τεχνογνωσία του γραφείου μας, η οποία θα σας κοστίσει από 17.000€ και θα αυξήσει το εισόδημα της τουριστικής κατοικίας σας. 

Η κατασκευή και συντήρηση μιας πισίνας δεν απαιτεί σημαντικές δαπάνες, ενώ παράλληλα η κατοχή της θεωρείται ένα κατεξοχήν δείγμα οικονομικής ευμάρειας.

Το γραφείο μας αναλαμβάνει την έκδοση άδειας και την επιμέλεια της κατασκευής πισίνας με δοκιμασμένα υλικά και μηχανολογικό εξοπλισμό, σε ανταγωνιστικό κόστος. Επισκεφθείτε το γραφείο μας για να συζητήσουμε  το σχεδιασμό, τη δαπάνη και το χρόνο παράδοσης της πισίνας σας.

 Η πισίνα είναι μια κατασκευή που έχει σχεδιαστεί για να συγκρατεί το νερό για κολύμπι ή άλλες δραστηριότητες αναψυχής. Οι πισίνες μπορούν να ενσωματωθούν στο έδαφος ή να χτιστούν πάνω από το έδαφος (ως ανεξάρτητη κατασκευή, ως μέρος κτιρίου ή άλλη μεγαλύτερη δομή), και μπορεί να βρεθούν σε κατοικίες, ξενοδοχεία, σχολεία, spa και κρουαζιερόπλοια. Οι πισίνες στο έδαφος κατασκευάζονται συνήθως από υλικά όπως σκυρόδεμα, μέταλλο ή πλαστικότυπο και μπορούν να έχουν προσαρμοσμένο μέγεθος και σχήμα ή να κατασκευάζονται σε τυποποιημένο μέγεθος. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλο το χρόνο, με μικρή επιβάρυνση κόστους, με την προσθήκη μιας αντλίας θερμότητας.

swimming pool

Είδη πισίνας

Πολλά κέντρα υγείας, γυμναστήρια και ιδιωτικά κλαμπ έχουν πισίνες που χρησιμοποιούνται κυρίως για άσκηση ή αναψυχή. Τα ξενοδοχεία μπορεί να έχουν διαθέσιμες πισίνες για τους επισκέπτες τους για χρήση στον ελεύθερο χρόνο τους. Οι εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις όπως τα γυμνάσια και τα πανεπιστήμια έχουν μερικές φορές πισίνες για μαθήματα φυσικής αγωγής, ψυχαγωγικές δραστηριότητες, αναψυχή και ομάδες κολύμβησης. Οι πισίνες υδρομασάζ και spa περιέχουν νερό που θερμαίνεται και στη συνέχεια χρησιμοποιείται για χαλάρωση ή υδροθεραπεία . Επιπλέον, ειδικά σχεδιασμένες πισίνες χρησιμοποιούνται επίσης για καταδύσεις , θαλάσσια σπορ και φυσικοθεραπεία. Οι πισίνες χρησιμοποιούν συνήθως χλωριωμένο ή αλμυρό νερό και μπορεί να είναι θερμαινόμενες.

swimming pool

Τύποι και κατασκευές πισίνας 

Οι πισίνες μπορούν να γίνουν εσωτερικές ή εξωτερικές, οποιουδήποτε μεγέθους και σχήματος. Η κατασκευή από μπετόν μπορεί να είναι με ξυλότυπο ή προκατασκευασμένη με έτοιμα καλούπια πολυπροπυλενίου. Οι υδρομασάζ και οι πισίνες σπα είναι κοινές θερμαινόμενες πισίνες που χρησιμοποιούνται για χαλάρωση και μερικές φορές για θεραπεία. Τα home spa είναι πισίνες λιανικής και πωλούνται για ειδικά καταστήματα spa, καταστήματα μπιλιάρδου, πολυκαταστήματα κλπ.

Πισίνες χρησιμοποιούνται επίσης για εκδηλώσεις όπως συγχρονισμένη κολύμβηση , υδατοσφαίριση , κανό πόλο και υποβρύχια σπορ, καταδύσεις κλπ. Χρησιμοποιούνται επίσης για εξειδικευμένα καθήκοντα όπως η διδασκαλία τεχνικών επιβίωσης, πληρώματα αεροσκαφών και υποβρυχίων και εκπαίδευση αστροναυτών.

swimming pool

Προκατασκευασμένη πισίνα

Η δομή της προκατασκευασμένης πισίνας αποτελείται από τοιχία – καλούπια πολυπροπυλενίου ύψους έως 1,80m με τον οπλισμό τους, μέσα στα οποία τοποθετείται το σκυρόδεμα. Η σκυροδέτηση του τοιχίου και του πυθμένα, γίνεται ταυτόχρονα και τελειώνει στο άνω σημείο των τοιχίων, που είναι έτοιμα να δεχθούν την εφαρμογή των επιχειλίων. Τα τοιχία είναι αυτοστήρικτα, χωρίς αντηρίδες και αποτελούν μια ασφαλή «μονομπλόκ» κατασκευή, με στατική επάρκεια, που υπερβαίνει τα όρια των ασκούμενων πιέσεων από τα φορτία που ορίζει ο σχετικός κανονισμός.

Ακολουθούν οι εργασίες εξομάλυνσης του μπετού του πυθμένα και η εφαρμογή της μεμβράνης Liner. Τα υλικά υδραυλικής κυκλοφορίας του νερού, είναι προεγκατεστημένα επί των τοιχίων, όπως και τα φωτιστικά σώματα. Το μηχανοστάσιο με το σύστημα φίλτρανσης εγκαθίσταται σε χώρο κοντά στην πισίνα και περιλαμβάνει προσυναρμολογημένα όλα τα υλικά κυκλοφορίας και φίλτρανσης του νερού της πισίνας. 

swimming_pool

Υγιεινή και ασφάλεια

Τα επίπεδα βακτηρίων και ιών στο νερό της πισίνας πρέπει να διατηρούνται χαμηλά για να αποφευχθεί η εξάπλωση ασθενειών και παθογόνων. Τα βακτήρια, τα φύκια και οι προνύμφες εντόμων μπορούν να εισέλθουν στην πισίνα εάν το νερό δεν απολυμανθεί σωστά. Οι αντλίες, τα μηχανικά φίλτρα άμμου και τα απολυμαντικά χρησιμοποιούνται για την απολύμανση του νερού.

Τα χημικά απολυμαντικά, όπως το χλώριο (συνήθως ως υποχλωριώδες άλας, όπως το υποχλωριώδες ασβέστιο ) χρησιμοποιούνται συνήθως για τη θανάτωση των παθογόνων. Εάν δεν συντηρείται σωστά, η χημική αποχέτευση μπορεί να παράγει υψηλά επίπεδα υποπροϊόντων απολύμανσης. Το καθαρισμένο νερό της πισίνας μπορεί θεωρητικά να εμφανίζεται πράσινο εάν υπάρχει κάποια ποσότητα αλάτων σιδήρου ή χλωριούχου χαλκού στο νερό.

Πολλές χώρες έχουν πλέον αυστηρές απαιτήσεις περίφραξης πισίνας για ιδιωτικές πισίνες, οι οποίες απαιτούν την απομόνωση των χώρων πισίνας, ώστε να μην μπορούν να εισέλθουν μη εξουσιοδοτημένα παιδιά κάτω των έξι ετών. Πολλές χώρες απαιτούν παρόμοιο επίπεδο προστασίας για τα παιδιά που διαμένουν ή επισκέπτονται το σπίτι, παρόλο που πολλοί ιδιοκτήτες πισίνας την  προτιμούν πολύ κοντά στις περιοχές διαβίωσής τους, και δεν παρέχουν αυτό το επίπεδο προστασίας.

Share post: